W&I Social Marketing

W&I ConsultantsNiet te verwarren met Social Media Marketing: Social Marketing is marketing die gebruikt wordt om maatschappelijk gedrag te veranderen. Door middel van een unieke combinatie van sociale psychologie en commerciële marketing ontwerpen we interventies, campagnes en acties om een specifieke doelgroep aan te zetten tot het veranderen van hun maatschappelijke gedrag.

Social Marketing combineert publieke onderwerpen en sociale wetenschap met technieken uit het bedrijfsleven. Social Marketing is gestoeld op de kennis dat marketing niet alleen effectief is om koopgedrag te beïnvloeden; het kan ook succesvol worden ingezet om maatschappelijk gedrag te beïnvloeden. Centraal staat bij Social Marketing dat we in de huid van de doelgroep kruipen: wat motiveert hen om het gewenste gedrag uit te voeren en wat houdt hen tegen? Deze inzichten zijn vaak zeer verhelderend en bieden altijd een heel ander perspectief dan wat u gewend bent.

W&I Group past al jaren Social Marketing toe in de praktijk voor vele opdrachtgevers. Onderwerpen als gezonder leven, meer bewegen, omgevingskwaliteit, buitenruimte en veiligheid zijn enkele voorbeelden van onderwerpen die wij behandelen. Langdurige onderzoekstrajecten, in-company opleidingen, HBO onderwijs, maar ook korte workshops en inspiratiesessies kunnen wij verzorgen.

Bekijk onze website Social Marketing Plus voor gedetailleerde informatie.